BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS »

Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009

Σημειώσεις για εξωγήινους


η ματαιότητα του κόσμου είναι βασανιστικότερη απο ότι για άλλους. Η ανάγκη για αλήθεια, είναι το ίδιο απαραίτητη όσο και το οξυγόνο για τη λειτουργία της αναπνοής.

Για μερικούς ανθρώπους, τα γέλια στα μπαράκια, οι όμορφοι άντρες, τα ζευγαράκια στους δρόμους...δεν αποτελούν κομματάκια του παζλ που στο τέλος σχηματίζει ένα βαθύ λυτρωτικό εσωτερικό χαμόγελο.Παρατηρούν και αφήνουν τα πράγματα να υπάρχουν.

Ενώ οι ίδιοι αισθάνονται τη μεγαλειότητα της ταπεινότητας τους να οδηγεί στη μοναδική δυνατή σκέψη του "Αύριο θα είναι καλύτερα, αύριο πάντα είναι καλύτερα". Η παρηγορία του τίποτα δεν ήταν ποτέ εύκολη υπόθεση. Μιας και το τίποτα όλο έβγαινε νικητής στη μάχη με τα πάντα. Και έτσι λοιπόν οι άνθρωποι άπραγοι καταφέρνουν ή όχι, να κοιμηθούν μέχρι το αύριο. Τότε που ο πρωινός παγκόσμιος ήλιος, το φως, μεταφέρουν σιωπηλά το πιό ηχηρό μήνυμα. Πως ό,τι και να συμβαίνει ο χρόνος θα κυλά, ο ήλιος θα βασιλεύει κι όλα θα περνούν..με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Τίποτα δε μένει στάσιμο στη φύση. Κι ο άνθρωπος είναι φύση. Για αυτο...ας μην υποφέρει τόσο κανείς 'εξωγήινος'.

Γιατί ναί, υπάρχει η ανάγκη της επαφής με την διαύγεια και την αλήθεια. Αλλά αυτή δεν αντέχεται, η μάχη είναι εξ αρχής άνιση και δεν είναι δειλία αλλά θάρρος..συνειδητά να παύουμε έστω κάποιες φορές...να σκεφτόμαστε... και να βρίσκουμε λίγο πιο πρίν..ανάπαυση και διάλειμμα σε στιγμές, σε άλλους ανθρώπους. Όχι γιατί τρελαθήκαμε ή γιατί γίναμε ίδιοι, αλλά γιατί ο ήλιος και η αυγή έτσι το θέλησαν.